Поділитись:

Як ремонтують дороги на Волині

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:39
Як ремонтують дороги на Волині

Як ремонтують дороги на Волині

Весняне загострення ремонту і так "вбитих" доріг розпочалося в усіх містах і районах. Однак автодорожні служби використовують дивну методику, відому лише у нас, в Україні. Будматеріали висипають та виливають просто в калюжі та болото. Саме застосування такої "методики" зазнімкував депутат Володимир-Волинської райради Павло Пилипюк на в'їзді у Нововолинськ.

Народний обранець зупинився біля місця проведення робіт та запитав у майстрів, хто дав їм вказівку так марнувати бюджетні кошти. На що отримав потік хамства та пропозицію задати свої питання Порошенкові. "Питань до Президента, звісно, багато, однак за ремонт місцевих доріг він не відповідає. Далі автодорівці поцікавилися: навіщо мені це треба і яке мені діло як і куди витрачаються закуплені за кошти місцевих чи районних бюджетів матеріали. Потім порадили їхати від гріха подалі", – розповів пан Пилипюк.

Як ремонтують дороги на Волині

Проблема ця не нова і для Володимира-Волинського. Близько місяця тому на виїзді з міста в сторону Ковеля заямкували дорожнє полотно. "Метода" та сама – в болото та воду. На даний час на місці ремонту – знову ями… Виникає риторичне питання: хто контролює процес та відповідає за якість виконаних робіт? Чи місцевий автодор керується принципом "не своє – не шкода"?

Аби хоч якось впорядкувати контроль над якістю ремонту доріг у Володимир-Волинському районі, а, як наслідок, і проконтролювати куди йдуть бюджетні кошти, голова райради Роман Гук зініціював створення спеціальної комісії.

"Комісія складатиметься приблизно із 8-10-ти депутатів. Механізм контролю передбачається наступний: керівництво місцевого автодору скидатиме графік ремонтних робіт на тиждень голові комісії. Відповідно, депутати розподілятимуть між собою зони відповідальності, виїжджатимуть на місця та контролюватимуть процес", – розповів пан Гук.

Як ремонтують дороги на Волині

Чи припинять дорожники із початком дії комісії бездумно та марнотратно "виливати у болото"кошти платників податків району – покаже час. Однак, голова райради сподівається, що це простимулює керівництво автодору відповідальніше підходити до проведення ремонтних робіт.

Надрукувати
мітки:
коментарів