Поділитись:

На Волині сприятливий ґрунт, але не вистачає робочої сили, – професор

Неділя, 10 червня 2018, 17:30

В Україні на сьогодні неможливо виробляти екологічно чисту сільськогосподарську продукцію внаслідок забруднення ґрунтів та взагалі довкілля, але можливо – екологічно безпечні продукти харчування.

Найбільш забруднені сільськогосподарські землі в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській областях. Ці питання обговорювались 7 червня в рамках конференціі "Агроекологія 2018", –повідомляє "Інфоіндустрія".

Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН.><span class=Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН.

Так Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН відзначив: "За даними моніторингу, вміст важких металів у землях сільськогосподарського призначення у більшості районів України не перевищує гранично допустимих концентрацій. Проте в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській і деяких інших областях з високим рівнем розвитку промисловості у сільськогосподарських землях концентрація свинцю, кадмію нікелю, марганцю та ін. елементів в 2-5 разів перевищує ГДК".

За його висновком, усе це підтверджує факт забруднення харчових продуктів і, як наслідок зростання захворюваності населення нині і в майбутньому.

"В 2017 році забруднення ґрунтів і води стало причиною захворювань більше 6 млн. та смерті до 1,8 млн. чоловік у світі", — повідомив Любомир Хомічак.

На думку вченого, більш екологічно сприятливі для ведення сільськогосподарського виробництва з екологічної точки зору є Західна Україна, але в цьому регіоні не вистачає робочої сили.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 серпня 2020
20:00
16:58
14 липня 2020
18 травня 2020
24 лютого 2020
12 липня 2019
22 березня 2019
17 лютого 2019
05 лютого 2019
29 січня 2019
28 січня 2019
14 січня 2019
10 січня 2019