Поділитись:

На Волині триває сезон ягід: поради споживачам

Неділя, 10 червня 2018, 12:32

Україні розпочався сезон ягід. Наразі у продажу багато полуниці, малини та чорниці.

Як правильно вибрати ягоди і з якими ризиками можна при цьому зіткнутися, розповіла експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко, – пише "Оbozrevatel".

"Вибираючи полуницю треба дивитися, щоб вона була рівномірно червоною, щоб не було цяточок, щоб був аромат. Аромат говорить про натуральність ягід, про їхню корисність – це вирішальна характеристика при виборі полуниці і суниці", – розповіла вона.

Сидоренко рекомендувала купувати ягоди в місцях дозволеної торгівлі, а не "просто з землі" – так споживачі менше ризикують.

"Якщо ви збираєтеся ягоди, які ви купуєте "з землі" або в місцях недозволеної торгівлі, герметично консервувати, робити компоти, треба їх дуже ретельно мити. Ви ризикуєте, купуючи в місцях недозволеної торгівлі брудні ягоди. При попаданні землі в домашні консерви можливе накопичення токсину ботулізму", – зазначила експерт.

За її словами, один з перших засобів безпеки – після покупки добре мити ягоди під проточною водою, а якщо важко відмити від ґрунту – замочувати 5-10 хвилин.

При цьому Сидоренко порадила українцям обов'язково скористатися настанням сезону ягід: "Спробувати якомога більше, тому що це джерело не лише вітамінів, а й різних біологічних речовин, які нас захищають від онкологічних і багатьох інших хвороб. Зокрема, чорниця вкрай цінна ягода і для зору, і для стабілізації судин, тиску. Тому ягоди треба їсти – це точно", – наголосила експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів