Поділитись:

Інстинкти і люди

Понеділок, 11 червня 2018, 07:40

Нещодавно в одній книжці з психології вичитала, що у людини є близько 50 інстинктів, закладених природою. Психологи кажуть, що людьми керують три основні: інстинкт самозбереження, інстинкт розмноження, інстинкт лідера.

Однак, якщо тваринами керують переважно інстинкти, то у людини основу її поведінки має становити розумова діяльність. Хоча, дивлячись на дії окремих людей, здається, що розум ними аж ніяк не керує. Ось, наприклад, "мамочка", яка лишає на декілька днів своїх дітей самих вдома, і вони вмирають від голоду. Десь є ще одна особина, яка топить своє новонароджене дитя в криниці. А є "сімейні" парочки, які народжують дітей заради "дитячих" грошей від держави, які тратять на себе, коханих, купуючи собі чим побільше алкоголю.

Такими людьми певно в житті керує лише єдиний інстинкт розмноження і більш нічого. Одні люди не те, що за дітьми, а навіть за тваринами доглядають з більшою любов'ю і турботою, аніж такі батьки за своїми дітьми.

І що робити з цією соціальною проблемою, що робити з такими батьками? Чи правильно їм давати другий, третій, п'ятий шанси, як це люблять робити в телевізійних шоу? Я до цього ставлюся дуже скептично. Адже навряд чи ця "мама" після телешоу прокинеться новою людиною, стане вести незвичний для неї здоровий спосіб життя і дбати про дітей.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів