Поділитись:

Луцька влада лякає інвесторів своїми методами, - експерти

П'ятниця, 08 червня 2018, 12:49

Якщо раніше в історії Луцька траплялися "наїзди" на бізнес зі сторони правоохоронних структур, то нині відчувається тиск зі сторони органів місцевого самоврядування.

Таку думку 8 червня під час засідання ГО "Волинський центр розвитку урядування" озвучив експерт центру, колишній заступник міського голови Луцька Сергій Григоренко.

На його переконання, замість того, що допомагати бізнесу та виступати за залучення інвестицій, чинна влада провокує конфлікти, де за допомогою тиску на бізнес, часто намагаються вирішити політичні питання.

Його колега Юрій Моклиця наводить приклад, що якщо у 2017 році рейтинг довіри до міського голови, тобто Миколи Романюка, був на рівні 61%, то нині рейтинг довіри до влади впав до 27%.

Серед прикладів тиску назвали конфлікт навколо заводу "Богдан Моторс", бізнесу депутата Петро Нестерука, розірвання угод з Волинською облспоживспілкою, ПортCity, "Промінь".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПЕТРО НЕСТЕРУК РОЗПОВІВ ПРО СКАНДАЛ ІЗ ЖУРНАЛІСТАМИ НА СКЛАДІ (ВІДЕО)

Такі дії на думку експертів відлякують потенційних інвесторів. А представники бізнесменів, які були на прес-конференції, вважають такі дії незаконними та позиваються до суду. Наприклад, заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут говорить, що не вірить, що новостворене підприємство платитиме податки на прибутки, як це робить облспоживспілка та і виникає питання щодо відшкодування вартості майна, яке належить спілці на землі під ринками, договір на оренду яких розірвали.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ СТВОРЯТЬ НОВЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

"Проблема в тому, що є гарна ділянка в центрі міста з усіма комунікаціями", - зазначив Володимир Горгут. Він нагадав, що після розірвання договору оренди на Центральному ринку, майже не відбулося змін, хоча незабаром минає рік від ухвалення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів