Поділитись:

Microsoft встановила дата-центр на дні моря (фото, відео)

Четвер, 07 червня 2018, 19:33
Microsoft встановила дата-центр на дні моря (фото, відео)

Microsoft встановила дата-центр на дні моря (фото, відео)

Компанія Microsoft розмістила підводний дата-центр на дні Шотландського моря.

Про це пише Роман Комиза.

Серверне обладнання генерує багато тепла, тому великі провайдери намагаються перемістити його в більш холодні країни, щоб заощадити на рахунках за електроенергію. Одним з рішень може бути розміщення дата-центру під водою.

Microsoft експериментує з підводними дата-центрами вже близько п'яти років. "Проект Natick" – це дослідницький проект по створенню підводного центру обробки даних, в рамках якого Microsoft вивчає численні потенційні переваги, які може надати користувачам хмарних обчислень стандартний дата-центр, вироблений для підводного розгортання.

Під час першої фази реалізації проекту (з серпня по листопад 2015 року) компанія встановила обладнання на дні тихоокеанського узбережжя США в акваторії приблизно одного кілометра від берега.

Як повідомляється на офіційному сайті компанії, тепер Microsoft розмістила новий дата-центр на дні Шотландського моря. Основна мета другої фази проекту Natick – продемонструвати, що Microsoft може економічно ефективно виробляти повномасштабні модулі підводних центрів обробки даних і розгортати їх протягом 90 днів з моменту прийняття рішення.

Саме такий дата-центр, тобто модуль 2-ї фази проекту Natick, було розгорнуто в червні 2018 року в Європейському морському енергетичному центрі, розташованому на Оркнейських островах.

Microsoft встановила дата-центр на дні моря (фото, відео)

За даними Microsoft, новий дата-центр включає в себе 12 стійок з 864 серверами, об'ємом пам'яті 27.6 петабайт. Устаткування буде підключене до мережі Інтернет за допомогою підводного кабелю, який прокладений до Оркнейських островів.

Надрукувати
мітки:
коментарів