Поділитись:

Поліграф підтвердив, що Надія Савченко готувала теракт

Понеділок, 04 червня 2018, 17:50
Поліграф підтвердив, що Надія Савченко готувала теракт

Психологічна експертиза з використанням поліграфу зробила висновки щодо терористичних намірів Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Судова психологічна експертиза з використанням поліграфу дослідила психофізіологічні реакції (виявлення щирості/нещирості при надання відповіді так/ні) Надії Савченко на такі питання про те, чи готувала вона дії, спрямовані на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, чи обговорювала можливість народного повстання, чи готувала посягання на життя найвищих керівників держави, чи готувала терористичний акт у будівлі Верховної Ради України, в "Урядовому кварталі", чи сприяла діяльності терористичної організації "ДНР", чи підшукувала та перевозила заборонені законом предмети, чи залучала з цією метою співучасників, чи доводила плани до можливих співучасників, а саме Рубана В.В., Захарченка О.В., Тимофєєва О.Ю. та ін.

За результатами проведеного дослідження, комісія експертів надала категоричні висновки про наявність у Надії Савченко позитивних психофізіологічних реакцій, які свідчать про те, що вона обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з поваленням конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу.

Надія Савченко також обговорювала плани збройного захоплення влади та брала участь у підготовці збройного захоплення влади, для чого з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади підшукувала та перевозила зброю. Розроблені плани з насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади Савченко обговорювала з Рубаном В.В., Захарченком О.В., Тимофєєвим О.Ю.

Також вона обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема особисто розподіляла ролі в замахах. Нею був розроблений чіткий план вбивства керівників держави, вона домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху на вбивство керівників держави. Свої плани вона доводила до Тимофєєва О.Ю. та Рубана В.В.

Поліграф також засвідчив, що Савченко готувалася здійснити теракт в "Урядовому кварталі" та будівлі Верховної Ради.

Разом з тим експерти не виявили позитивних психофізіологічних реакцій на питання, поставлені стороною захисту, зокрема: чи бажала Савченко змінити владу в Україні в конституційний спосіб, чи вважає вона діяльність Президента України, народних депутатів України, Прем'єр-міністра України, Секретаря РНБО, членів Кабінету Міністрів України, керівників політичних партій злочинною.

У зв'язку зі свідомою протидією Савченко Н.В. проведенню судової психологічної експертизи з використанням поліграфу комісія експертів не змогла поставити Надії Савченко всі запитання, а проведення експертизи було припинене.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
23 березня 2024
17 серпня 2023
22 липня 2023
06 липня 2023
04 липня 2023
03 липня 2023
01 липня 2023
22 червня 2023