Поділитись:

Суспільне на Волині: як змінилося радіо і телебачення

Понеділок, 04 червня 2018, 12:36
Суспільне на Волині: як змінилося радіо і телебачення

У Волинській філії Суспільного (як і в інших регіонах) – нове керівництво: менеджер і продюсер. Це вперше в історії НСТУ керівників регіональних дирекцій не призначали, а обирали на відкритому й незалежному конкурсі задлярозмежування функцій адміністративного й творчого управління.

Про це інформують на офіційній сторінці телеканалу.

"Звичайно, без належного фінансування кардинальних змін досягти в короткі терміни непросто, – зазначила менеджерка філії Людмила Гетьманчук. – Але маємо результати і налаштовані оптимістично. У філії працює енергійна, креативна та амбітна молодь, готова до змін, іноді навіть не зовсім комфортних ( оскільки іноді доводиться попрацювати і перед мікрофоном, і за пультом, і у свій вільний час). Тішить також, що нарешті ми оновили студію ранкового шоу "Ранок Нової Волині", власними силами змінили освітлення та отримали нові меблі і придбали нові декорації . Демонтували камери з ПТС і встановили в студію і через деякий час будемо виходити в ефір у форматі 16:9. До кінця червня, сподіваюся, що завершимо будівельно-ремонтні роботи і у нашій філії запрацює повністю оновлений ньюзрум, де наші творчі працівники зможуть працювати в комфортних умовах. Задля економії бюджетних коштів та більш зручних умов праці завершуємо перенесення трансляційної апаратної з першого поверху на другий до студійної апаратної".

Продюсер Волинської філії Костянтин Лоцман зауважив, що потрібно багато попрацювати, щоб запропонувати достойний культурний та розважальний контент.

"Що ж стосується інформаційного мовлення – то зміни відбуваються стрімко, щодня, і це помічає глядач. Нам доводиться по-новому налагоджувати зв'язки з аудиторією, яка поволі звикає до нових підходів, принципів, стандартів, коли політика і бізнес більше не мають впливу на контент. Фідбек різний: від повного несприйняття змін в ефірі каналу "Нова Волинь" – до схвальних відгуків та бажання "і собі "засвітитися" на Суспільному", – розповів він.

Із середини квітня ефірна сітка філії ПАТ "НСТУ" "Волинська регіональна дирекція" зазнала суттєвих змін. Глядачі телеканалу "Нова Волинь", окрім "Ранку Нової Волині", випусків новин і суспільно-політичної передачі "Тема дня", мають змогу дивитися також суспільно-важливі програми, документальні фільми, серіали, мультфільми. Основною метою таких перетворень є використання винятково якісного контенту. Окрім того, щомісяця на телеканалі "Нова Волинь" та радіоканалі "Українське радіо – Луцьк" у рамках Всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо чиновники звітують перед громадою, відповідаючи на запитання глядачів та експертів у студії.

Суспільне на Волині: як змінилося радіо і телебачення

Експерти оцінили дотримання фахових стандартів у новинах каналу на 4,3 бала із 6 можливих.

В ефірі "Українського радіо – Луцьк" звучать авторські передачі, з яких слухачі мають змогу дізнатися про економічний, соціальний, культурний розвиток Волині, про життя відомих особистостей сучасності, почути історії цікавих людей, помандрувати відомими і незвіданими туристичними стежками краю. Родзинкою ефіру став започаткований цикл програм "Читальна зала". Щочетверга, о 20:25, слухач має змогу послухати сучасну й класичну прозу та поезію. Улюблені твори українських класиків звучать у виконанні відомих громадських діячів, артистів, митців.

Волинська філія Суспільного активно співпрацює з колегами з інших регіонів. Так, у квітні найгарячіші моменти матчів чемпіонату України з волейболу, що відбулись у Луцьку, побачили на Суспільному у трьох областях. А 17 травня, у День вишиванки, ведучі "Ранку Нової Волині" Волинської філії Суспільного спільно з колегами з UA:РІВНЕ провели телеміст. Під час ранкового прямого включення ведучі разом з експертами обговорили тему української вишивки, спільні й відмінні риси в орнаментах волинської та рівненської вишивки, її кольори та особливості. Цього ж дня відбувся яскравий "вишитий" флеш-моб, у якому взяли участь різні філії.

Традиційними стали екскурсії у Волинську філію Суспільного. Усі охочі можуть зсередини дізнатися про роботу на радіо і телебаченнї. А у майбутньому – і стати частиною колективу Суспільного.

Суспільне на Волині: як змінилося радіо і телебачення

"Зараз по нашій філії вивільнилися деякі площі, які ми готові здати в оренду і вже є потенційні орендарі, що дасть змогу отримати додаткові кошти на придбання нової сучасної техніки. Маємо хороший досвід у проведенні стрім-трансляцій в ранковому шоу з іншими філіями. Подальших планів та задумів ще багато, але всі вони нереалізовані через недостатнє фінансування, але навіть в цих умовах усім працівникам ПАТ "НСТУ" в квітні місяці було збільшено майже вдвічі посадові оклади та вдається виплачувати невеликі премії найкращим працівникам. Заробляємо кошти на розвиток і власними силами: реклама, продакшн. Сподіваюсь здійснити свою мрію: оскільки Волинь прикордонна зона, і на території нашої області проживає багато поляків, дуже хотілося б, щоб у нашій філії запрацювала польська редакція. Оскільки з продюсером філії у нас налагоджена чітка взаємодія, вважаю, що спільними зусиллями (за умов належного фінансування) ми зможемо успішно здійснити чимало проектів", – поділилася планами Людмила Гетьманчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024