Поділитись:

На Волині крадії лісу на "євробляхах" намагалися вивезти дуби

Неділя, 03 червня 2018, 16:12
На Волині крадії лісу на «євробляхах» намагалися вивезти дуби

2 червня затримали крадіїв дубів. Операцію провели працівники державної лісової охорони, групи оперативного реагування ДП "Цуманське ЛГ" та поліції, повідомляє прес-служба волинських лісників.

Розпочалося все з того, що у Берестянському лісництві ДП "Цуманське ЛГ" (територія належить до ПЗФ) було виявлено самовільну порубку дубів. Лісівникам вдалося встановити, що причетна до цього група осіб (серед яких – жителі с. Карпилівка Ківерцівського р-ну), які прибули до лісу на двох машинах.

На Волині крадії лісу на «євробляхах» намагалися вивезти дуби

На місці постійно чергували працівники державної лісової охорони. В результаті проведених дій виявилося, що крадії дійсно використовували для вивезення деревини з лісу вже традиційні транспортні засоби – бус та позашляховик з іноземною реєстрацією.

Згодом лісівники стали рухатися слідом за бусом, навантаженим дубовими колодками. Повідомили про факт і звернулися за допомогою до працівників Ківерцівського райвідділу поліції. Затримали машину з деревиною вже у смт Колки Маневицького району.

На Волині крадії лісу на «євробляхах» намагалися вивезти дуби

Ще одна група державної лісової охорони переслідувала позашляховик із єврономерами. Машину затримали у лісі. Троє чоловіків, які там були, в результаті повтікали, покинувши і деревину, і автомобіль. Проте їхні особи відомі. В машині вони лишили 4 дубові колодки і бензогенератор – цих доказів більш ніж достатньо для встановлення причетності до злочину і безпосередньо вини.

Варто зазначити, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Також чоловікам доведеться сплатити суттєві суми штрафів та завданих збитків.

На Волині крадії лісу на «євробляхах» намагалися вивезти дуби

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
07 квітня 2024
24 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50