Поділитись:

Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участі

Четвер, 24 березня 2016, 10:17
Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участі

Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участіТзОВ "Казкова оселя" просить Луцьку міськраду зменшити розмір пайової участі у зв'язку з тим, що за власний кошт зробили покращення інфраструктури поза межами земельної ділянки відведеної для будівництва.

Забудовник за свій кошт зробив місток, сходи та пішохідну доріжку, що поєднують зручним пішохідним зв'язком вул. Ветеранів та парк ім. 900 річчя Луцька, збільшив радіус повороту пороїзджої частини та зобов'язується передати ці об'єкти безкоштовно у комунальну власність міста. Про це розповів на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан.

Він сказав, що рішення про зменшення розміру пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ТзОВ "Казкова оселя" підготували на основі звернення забудовника та на підставі протоколу комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

"Під час будівництва житлового будинку забудовником були виконані роботи поза межами їхньої земельної ділянки для покращення інфраструктури міста. Вони зробили пішохідну доріжку, місток через річку Сапалаївку, підпірну стінку, а також вирівняли поворот дороги на вулиці Ветеранів. Згідно із законом, якщо забудовник зробив об'єкти інженерної інфраструктури поза межами земельної ділянки, то органи місцевого самоврядування мають відшкодувати це йому, або зменшити розмір пайової участі", – сказав Леонід Карабан.

Він додав, що його управління зараховувало при визначенні розміру пайової участі вартість тільки тих об'єктів, які знаходяться поза межами земельної ділянки.

Депутати поцікавилися, чи перевіряє Луцькрада кошторис забудовника та реальну вартість того, що там написано. На це Леонід Карабан відповів, що всю документацію та її відповідність перевірили в управлінні капітального будівництва і жодних порушень не виявили .

Депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що вважає неправильним зменшувати пайову участь для забудовників. Адже будуючи поза межами земельних ділянок, вони таким чином покращують привабливість свого об'єкту для продажу.Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участі

Депутат Луцької міської ради та водночас власник фірми-забудовника Андрій Покровський зауважив, що будь-який забудовник перед початком будівництва отримує містобудівні умови в яких закладено, які роботи необхідно виконати. Відповідно, після виконання цих умов, міськрада має зменшити розмір пайової участі.

"Справа в тому, що будь-який забудовник перед початком будівництва отримує містобудівні умови. Облаштування містка та пішохідної доріжки вже було закладено в цих умовах. Тобто забудовника на початках зобов'язували зробити ці покращення, за які потім зменшать розмір пайової участі", – сказав Андрій Покровський.Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участі

Депутат Луцькради Григорій Пустовіт додав, що, на його думку, варто підтримати проект рішення, адже забудовник всі зобов'язання виконав, і жодних порушень чи зловживань перевірка не виявила.

"Проведена робота. Місто отримає пішохідну доріжку і місток, а також випрямлену ділянку дороги. До того ж є підпис посадової особи, а це – гарантія, що там немає зловживань чи порушень", – сказав Пустовіт.Луцькому забудовнику хочуть зменшити розмір пайової участі

Вислухавши всі аргументи і обговоривши це питання, члени "бюджетної" комісії Луцькради підтримали проект рішення про зменшення пайової участі для "Казкової оселі".

Довідково: станом на 23 березня 2016 року власником ТзОВ "Казкова оселя" є Покровський Андрій Володимирович. Зареєстроване товариство за адресою місто Луцьк, вулиця Надрічна, 1.

Надрукувати
мітки:
коментарів