Відібрану за борги луцьку квартиру хочуть вигідніше перепродати

Четвер, 31 травня 2018, 12:50

Квартиру в Луцьку, яка пішла з молотка через борги за комуналку, продають знову.

Уже новий власник пропонує квартиру у 2,5 рази дорожче, ніж придбав на аукціоні, – йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Історія із відчуження майна за борги почалася навесні 2016 року. Власники квартири на вул. Коновальця у Луцьку заборгували майже 50 тис. грривень за комунальні послуги. Комунальники відразу звернулися до суду, який постановив стягнути заборгованість через виконавчу службу. Тож її продали через електорнні торги.

Двокімнатна квартира в центрі міста пішла з молотка за 14 тисяч доларів. Екс-власники квартири – сім′я Швейгерів – через суд намагалася повернути продану квартиру. Однак марно. Незважаючи на заяви адвокатів про неточності і грубі помилки у документах та оцінці житла, суд виніс рішення на користь покупця.

Тепер квартиру у районі "Променя" продають за 34 тисячі доларів. Нерухомість на порталі OLX продає чоловік Іван, очевидно, той самий Іван Врублевський, який і придбав квартиру через торги. Про бізнес на проданих квартирах через борги розповів у соцмережі адвокат сім′ї Швейгерів Олег Огородник.

Ця ж історія, відповідно до заяв чиновників, мала закінчитися інакше.

"Заявили про те, що в українців за несплату коштів за житлово-комунальні послуги забирають квартири. Хочу сказати, шановні колеги, русизмом: "Типун вам на язык! Сьогодні в Україні ніхто за несплату житлово-комунальних послуг не забирає квартири. А якщо хтось, не дай Бог, дозволить собі потягнути свої брудні руки до українських громадян, які живуть у своїх помешканнях, використовуючи борги за житлово-комунальні послуги, ми по тим брудним рукам як дамо! І захистимо кожну українську родину", – заявляв Прем′єр-міністр України Володимир Гройсман.