Поділитись:

Луцький зоопарк хоче стати неприбутковим

Середа, 23 березня 2016, 15:52
Луцький зоопарк хоче стати неприбутковим

Зоопарк Луцька має доходи лише від продажу квитків та дотацій із міського бюджету.

Директор Луцького зоопарку Людмила Денисено попросила звільнити їх від сплати частини чистого прибутку. Про це йшлося під час засідання "бюджетної" комісії 23 березня.

Вона зауважила, що це питання піднімалося вже не одноразово. За останній місяць вони отримали прибуток в сумі 30 тисяч гривень.

Депутат Луцькради Андрій Покровський поцікавився, чи це є це прибутком виключно від продажу квитків і що саме вони ставлять собі в дохід. Людмила Денисюк відповіла, що названа нею сума – це дохід, в який вони ставлять навіть те, що їм передають люди, а це, для прикладу, допомога харчами, які відвідувачі чи благодійники передають тваринам.

"Всі кошти, що заробляються вони і витрачаються,бо підприємство годує тварин, платить за електроенергію. Ми дуже сильно залежимо від погоди, бо коли в листопаді дощі то нвідвідувачі не йдуть до нас", - сказала Людмила Денисюк.

Начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова сказала, що попередня каденція депутатів прийняла таке рішення і частина чистого прибутку встановлюється сесією.

"Підприємству ми надаємо дотацію з бюджету міста. Їхній дохід складається з продажу квитків і дотації. Можливо варто переглянути систему дотацій, бо ми даємо, а потім забираємо", -сказала Лілія Єлова.

Луцький зоопарк хоче стати неприбутковим

Депутат Луцькради Сергій Була запропонував зоопарку надати статус неприбуткової організації.

"Теоретично ми сплатили податок на прибуток, а реально його немає. Може варто надати зоопарку ознаку неприбутковості – це б було ефективніше з точки зору бухгалтерії", - сказав Сергій Була.

Людмила Денисюк додала, що багато великих зоопарків України мають статус неприбуткової організації.

Депутати підтримали пропозицію Сергія Були на наступному засіданні підняти питання щодо того, щоб визначити зоопарк, як неприбуткове підприємство.

Надрукувати
мітки:
коментарів