Поділитись:

Німеччина хоче будувати нові заводи на Західній Україні

Середа, 23 березня 2016, 18:02
Німеччина хоче будувати нові заводи на Західній Україні

Про наміри побудувати нові заводи на заході України упродовж найближчих років заявили Німецькі постачальники деталей для автомобільної промисловості.

Делегація німецької економіки в Україні оприлюднила дані про посилення економічних зв'язків між Києвом та Берліном і плани щодо розширення присутності німецького автомобільного бізнесу у західних регіонах України. Німецький автопром планує створити 9-10 тисяч нових робочих місць. Про це йдеться у оприлюдненій у вівторок, 22 березня, заяві Делегації німецької економіки в Україні, – повідомляє Deutsche Welle.

Бізнесмени уточнили, що на сьогодні на виробничих майданчиках у західному регіоні України вже працюють біля 25 тисяч осіб.

Делегація також повідомила про "значне зростання" кількості німецьких компаній в Україні – з березня 2013 року, ще до початку конфлікту на Донбасі. Відтоді присутність економіки Німеччини в Україні зросла на 5,1 %, а кількість юридичних осіб із німецькою участю – на 6 %. За статистикою організації, експорт із Німеччини до України у 2015 році значно впав – на 18,4 % у порівнянні з 2014 роком, проте в січні поточного року вперше за 32 місяці показав зростання – на 11,8 %.

Український експорт до Німеччини у січні 2016 зріс на 7,7 %. Загалом обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року склав біля 5,4 мільярда доларів США. Делегація вказала, що це – 12,5 % загальних прямих іноземних інвестицій в Україну, третє місце після Кіпру та Нідерландів.

Надрукувати
мітки:
коментарів