На Донеччині вшанували загиблих волинян (фото)

Понеділок, 21 травня 2018, 15:22

На Донеччині вшанували полеглих у травні 2014 року під Волновахою воїнів 51-ї ОМБр, розстріляних у січні 2015-го цивільних та загиблого капітана УСБУ у Волинській області Віктора Мандзика. Нині там тривають заходи, участь у яких бере і делегація з Волині.

Про це повідомляється у спільноті "Луцьк – Волноваха. Разом збудуємо Храм" у мережі Facebook.

IV пам'ятний футбольний турнір на знак пошанування загиблих воїнів 51-ї ОМБ, що розпочався учора, сьогодні визначить переможця сьогодні.

У заходах взяли участь заступник голови ОДА Світлана Мишковець та виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Вшанування Героїв розпочалося із мітингу-реквіємі "Загиблим Героям весни". Адже чотири роки тому на Донеччині, між населеними пунктами Ольгінка та Благодатне, 22 травня 2014 року вороги розстріляли колону Володимир-Волинської 51-ї ОМБр ЗС України. Того трагічного дня загинули 16 воїнів. Ще двоє померли від отриманих травм у госпіталі.

Панахиду за загиблими провів архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій Української православної церкви Київського патріархату.

Окрім того, присутні побували на місці розстрілу з "Градів" у січні 2015-го автобуса з мирними мешканцями.

Третім пам'ятним місцем стала вуличка, де при виконанні службових обов'язків загинув Віктор Мандзик.

А завтра, 22 травня, у день церковного весняного свята Миколая Чудотворця відбудеться Божественна літургія з нагоди освячення Храму Святого Миколая у Волновасі, що зведений на честь пошанування усіх захисників України й у пам'ять про полеглих, які спільно будували громади міст Луцька та Волновахи, Волині та Донеччини.