Пенсіонери як баласт?

Понеділок, 21 травня 2018, 07:40

Зізнайтеся, тільки чесно, вам заважають пенсіонери в транспорті? Оті старенькі бабусі-дідусі, які вже ледве пересуваються, проте щоранку кудись їдуть, не зважаючи ні на дощ, ні на спеку, ні на мороз? Особисто мені – ні. Просто іноді стає цікаво: куди все ж вони їдуть о 7-8 годині – на роботу – навряд, дача – не сезон, лікарні – не можуть же вони туди їздити щодня! Та зрештою, то їхня справа. Яка мені різниця?

Але петиція лучанина щодо платного проїзду для пенсіонерів у години-пік мене таки зачепила. Нагадаю: чоловік заявив, що вони "перешкоджають проїзду студентам і людям на роботу", а "платний проїзд зменшить кількість… і дозволить більш комфортно прибувати до пункту призначення".

Це ж що виходить: пенсіонери в нас тепер не люди? Баласт суспільства, який заважає "студентам і людям" комфортно існувати??? Це ж як потрібно зневажати старість, щоб таке написати? Чи, може, пенсіонери мусять сидіти по домівках і тихо чекати гостю з косою? Типу "ви своє віджили, то тепер не заважайте студентам і людям".

Що ж це за ставлення до людей похилого віку? Вони, між іншим, старість не кликали. І до вас, не забудьте, вона теж прийде. А те, що ці бабусі-дідусі ведуть активний спосіб життя, навпаки мало б викликати повагу – значить, вони не сіли на шиї своїх дітей і онуків, а намагаються бути самостійними і корисними. А хтось, можливо, зовсім самотній, тож мусить сам про себе дбати, от і не може дозволити собі сидіти вдома.

Держава "постаралася", аби перетворити старість на випробування – мізерні пенсії, дорогі ліки, соціальна незахищеність. Давайте ще й проїзд зробимо платним і визначимо години для перебування на вулиці – ну щоб не псували комфорт іншим...

Прикро, що старість стала тягарем для нашого суспільства, а молодь "добиває" людей похилого віку своєю зневагою і нетерпимістю.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.