Поділитись:

Власників луцьких кафе і ресторанів просять надрукувати меню шрифтом Брайля

П'ятниця, 18 травня 2018, 16:01

У Луцьку небагато закладів використовують у роботі меню шрифтом Брайля, а для створення комфортних умов для слабозорих людей, запровадження меню шрифтом Брайля у ресторанах та кав'ярнях є необхідним.

Про це говорили під час наради із суб'єктами господарювання, які керують закладами ресторанного господарства міста Луцька, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Про незручності, які за собою несе відсутність широкого використання шрифту Брайля та шляхи їх вирішення, розповів голова ГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук.

Із його слів, проблема не лише у тому, що таке меню відсутнє у більшості закладів, а й у застарілості наявних меню. При цьому друк шрифтом Брайля не є дороговартісним.

"Наявність меню шрифтом Брайля у луцьких закладах – це створення позитивного іміджу, робота на перспективу, чудова промоція та можливість розширити коло відвідувачів", – акцентував він.

Відтак в міськраді закликали підприємців поставитися із розумінням до потреб людей із вадами зору, розглянувши можливість використання у роботі закладів меню шрифтом Брайля. Завдяки цьому місто Луцьк стане більш цивілізованим та адаптованим, а ще ці заклади зможуть отримати додаткову підтримку від міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів