Поділитись:

Водій, який п'яним на Волині збив велосипедиста, відсидить 5 років

Четвер, 17 травня 2018, 15:35

Винуватцю смертельної аварії у Володимирі-Волинському призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Майже опівночі 29 жовтня 2016 року нетверезий чоловік (вміст алкоголю в крові становив 2,5 проміле) за кермом автомобіля марки "Fiat Scudo" рухався вулицею Луцькою у Володимирі-Волинському та здійснив наїзд на велосипедиста.

Маючи можливість надати потерпілому допомогу, винуватець ДТП втік з місця пригоди. 29-річний велосипедист же від отриманих травм помер.

Володимир-Волинський суд, визнавши водія винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України, рішенням від 3 липня 2017 року призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Апеляційний суд області, задовольнивши апеляційну скаргу обвинуваченого, скасував вирок суду першої інстанції та призначив новий судовий розгляд.

За принципової позиції прокурорів, згідно з новим рішенням суду, винуватець ДТП відбуватиме покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Окрім того, з нього буде стягнуто на користь потерпілих 350 тис. грн моральної шкоди та до настання повноліття двох дітей загиблого він сплачуватиме щомісяця кошти на їх утримання.

Надрукувати
мітки:
коментарів