Депутати Луцькради проти того, щоб вулицю назвали іменем Бориса Клімчука

Вівторок, 22 березня 2016, 13:30

Депутати Луцькради виступили проти того, щоб називали вулиці іменами людей, які належали до "Партії регіонів".

Благодійний фонд "Рідна Волинь" зареєстрував на сайті Луцької міської ради петицію, в якій пропонують назвати одну із вулиць міста іменем Бориса Клімчука. Про це розповіа секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко 22 березня під час засідання комісії з питань перейменування назв вулиць.

Вона додала, що петиція набрала 331 голос із трьохсот необхідних. Депутат Луцької міськради Микола Федік зауважив, що жодним чином не можна називати вулицю в честь людини, яка представляла "Партію регіонів" та інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

"Методи роботи Клімчука і Януковича були ідентичні. Вибори в нас не відбувались, а робились Борисом Петровичом. Можна назвати сто аргументів, чому не варто називати жодним чином вулицю іменем людини, яка представляла "Партію Регіонів", – сказав він.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зазначив, що в місті взагалі не варто називати вулиці в честь людей, які належали до "Партії Регіонів".

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцькради Петро Троневич сказав, що Борис Клімчук був дуже ефективним керівником, який зробив для Волині чимало, і коли був головою облдержадміністрації, то залучив в область багато коштів. Тому, на його думку, він вартий того, щоб в його честь назвали вулицю.

"Я працював з Клімчуком і дійсно він був один з найефективніших керівників. Навіть можна підняти цифри і побачити скільки грошей було залучено в область при Клімчуку", – сказав Петро Троневич.

Однак депутати проголосували проти того, щоб одну з вулиць називали в честь Бориса Клімчука.