Поділитись:

Вилучення водійських "прав" змусило волинянина сплатити аліменти

Вівторок, 15 травня 2018, 12:14
Вилучення водійських «прав» змусило волинянина сплатити аліменти

На Волині боржники зі сплати аліментів повернули майже 20 мільйонів гривень, відколи вступив у дію Закон України, що змінив порядок примусового стягнення заборгованості.

Закон стимулював батьків самостійно повертати борги, розповіли працівники виконавчої служби Луцька. Трапляються випадки, що боржники одразу сплачують близько 100 тисяч гривень, – повідомляє Волинська дирекція НСТУ.

Зі слів заступника начальника виконавчої служби Луцька Лілії Радчук, людина не виїде закордон, якщо вона не з′явиться у викнавчу службу і не отримає довідку-розрахунок та не проплатить свою заборгованість.

"Нещодавно затримали транспортний засіб боржника, вилучили посвідчення водія, і це послужило стимулом для боржника прийти і здійснити проплату щодо аліментів", – зазначила вона.

Більш ніж 12 мільйонів гривень стягнули державні виконавці на отримання дітей завдяки прописаним у законі обмежень: обмеження керування автомобілем, обмеження щодо виїзду закордон, обмеження носіння і користування зброєю, обмеження полювання.

На Волині за 4 місяці дії закону винесли майже 4,5 поставнов про тимчасові обмеження.

Надрукувати
мітки:
коментарів