Поділитись:

У Польщі хочуть заборонити в'їзд водіям, які не сплатили штраф

Понеділок, 14 травня 2018, 17:44

У Польщі розглядають варіант підключення прикордонної служби до системи автоматичного контролю дорожнього руху.

Завдяки цьому водія, який не сплатив штраф за порушення ПДР, просто не пускатимуть до Польщі. У Головній інспекції автомобільного транспорту вже працюють над цим, – інформує Delo.ua.

Міністерство внутрішніх справ, своєю чергою, стверджує, що проблема частково вирішується за допомогою оплати штрафу в поліцейських машинах за допомогою платіжної картки. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо водій спійманий на гарячому, і тільки поліцією.

У 2017 році всі фоторадари в Польщі зафіксували майже мільйон порушень правил дорожнього руху, пов'язаних з перевищенням швидкості. Близько 8 % цих порушень були вчинені водіями з країн, розташованих на Схід від Польщі. Загалом йдеться про штрафи на суму 20 млн злотих (5,6 млн дол.). Але влада Польщі не може отримати ці гроші через прогалини в законодавстві.

З 2014 року дорожні інспектори можуть карати за перевищення швидкості, зареєстроване з фоторадарів, водіїв з більшості країн ЄС. Це дозволяє Директива про транскордонний захист кордонів. Запити на інформацію про власників автомобілів можуть бути відправлені закордон в автоматичному режимі. В результаті водії з ЄС без проблем отримують квитанції про сплату штрафу з Польщі.

Коли ж справа доходить до водіїв з України, Білорусі та РФ, то поки що недисципліновані автомобілісти можуть відчувати себе безкарно, – нарікають польські журналісти.

Надрукувати
мітки:
коментарів