Поділитись:

Відійшов у вічність почесний громадянин Волині та професор СНУ

Субота, 12 травня 2018, 08:37
Відійшов у вічність почесний громадянин Волині та професор СНУ

На 93-му році життя не стало почесного волинянина та почесного професора Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Карла-Германа Крога.

"Не стало Людини з неймовірною харизмою, яка заряджала оточуючих своєю вірою в Україну. Карл-Герман кожного разу при зустрічі випитував до дрібниць, що в нас робиться і любив годинами розповідати про плани, як можна буде ще допомогти волинянам. Разом із однодумцями зі Спілки "Мости в Україну" (Брюкеншлаг) Крог зумів організувати проходження практики на німецьких підприємствах та установах, більше 300 волинян, відправити в наш край більше сотні вантажівок гуманітарної допомоги, організувати виступи в Німеччині багатьом нашим творчим колективам.

В 2003-му я й сам став продуктом цієї організації, тому багато в чому у житті завдячую цій людині. Карл Герман був справжньою Людиною-мотором і міг навіть в свої дев'яносто з гаком, сісти при потребі за кермо мого буса та відвезти групу волинських учителів в потрібне місце, навчити їзди на своєму електровелосипеді та пританцьовувати на Ночі в Луцькому замку. До останнього сподівався побачити його наступного тижня в Луцьку. На жаль, уже не вийде...", - написав у Фейсбук колишній член Луцького виконкому Богдан Климчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів