Поділитись:

Частина комунальних закладів на Волині не використовує лічильники

Вівторок, 22 березня 2016, 09:59
Частина комунальних закладів на Волині не використовує лічильники

На Волині намагаються запровадити активний облік споживання ресурсів (води, тепла та газу), проте, як виявилося, не всі комунальні заклади обласного центру охоче підтримують нововведення.

Як розповів під час засідання оперативної наради в понеділок, 21 березня, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, із 9 лютого 2016 року показники лічильників газу та теплої води, використаних комунальними підприємствами, через мережу інтернет вносять у спеціальні бази даних, – пише ІА Волинські Новини.

Із метою виконання розпорядження голови ОДА розпочали щоденний моніторинг споживання енергоносіїв на трьох об'єктах комунальної власності: Волинська обласна територіальна дитяча лікарня, Волинське державне училище культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського та Іваничівська школа-інтернат.

"Це нововведення працює більше одного місяця. Така інформація дозволяє зробити певні висновки про споживання енергоносіїв комунальними закладами Волині", – наголосив Гунчик.

Він розповів, що задля моніторингу реальної картини середньодобового споживання енергоносіїв, спеціалісти дослідили використання ресурсів КП за два періоди: перший – з 9 по 29 лютого; а інший – з 1 по 18 березня 2016 року.

За перший період почали збирати дані, за другий – спеціально навчені люди здійснювали необхідні заходи. Температурний режим в цей час був досить різний. Так, у перший період його показник становив 3, 45 градуса за Цельсієм; й 3, 86 градуса за Цельсієм – за другий, березневий період.

"Виявилося, що дитяча обласна лікарня не збирає показники лічильників. У медзакладі не працюють над зниженням показників води та електроенергії. А ось училище та інтернат на 6-10% скоротили споживання енергоресурсів", – поділився результатами досліджень посадовець.

Він зазначив, що за станом на початок квітня відбудеться повторний моніторинг.

"Відсутність систем регулювання не дозволяє зменшувати використання енергії в період зниження температури. До прикладу, споживання води на одного користувача в школі-інтернат в Іваничах у 4 рази перебільшує споживання води в інших комунальних закладах області, тепла – в 5 разів більше. Тож, розпорядникам бюджетних коштів необхідно врахувати витрати, щоб забезпечити 100% обліку споживання ресурсів. Це не потребує значних фінансових капіталовкладень", – підсумував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024