Поділитись:

Експерти ЦРУ назвали готовність Луцька до роздільного збору сміття нульовою

Четвер, 10 травня 2018, 13:29
Експерти ЦРУ назвали готовність Луцька до роздільного збору сміття нульовою

Експерти Центру розвитку урядування сказали, що до 1 червня Луцьк не встигнуть підготувати до роздільного збору сміття.

Обіцянка місцевої влади, що з 1 червня в місті почнуть повністю сортувати сміття має вигляд чергового піар-проекту. Таку думку висловив експерт ЦРУ Юрій Моклиця 10 травня під час засідання круглого столу.

Із його слів, позитивом є те, що влада звернула на це увагу, бо практично виконати цю норму закону неможливо. Однак є й мінуси.

"Не було жодних заходів, обговорень, не було нормативних документів прийнято, це в стилі нашої нинішньої влади. Другий момент – влада прийняла рішення на виконкомі про заборону полігону в Брищі приймати невідсортоване сміття з першого червня. До пешого червня залишилось менше місяця. Ніхто не бачить, щоб по місту доставляли чи міняли контейнери. Готовність нульова, але заборона діє", – сказав Юрій Моклиця.

Експерт ЦРУ Тарас Яковлев додав, що результат успішності цієї справи залежить від двох суб'єктів господарювання – це люди, підприємства, організації та влада, яка несе зобов'язання щодо збору, вивезенню утилізації. Від людей треба, щоб вони на своєму рівні забезпечили ті умови, які пропонує влада.

"Щоб запрацювала схема роздільного збору сміття, треба 1500 майданчиків підготувати під це. Жодного місця, облаштаного під роздільний збір сміття, я не бачив", – сказав Тарас Яковлев.

Голова Гіркополонківської сільради Ніна Симонович зазначила, що заборона вивозити сміття на Брищенське сміттєзвалище – це спроба поставити село на коліна.

Голова Підгайцівської сільради Юрій Семенюк переконаний, що запровадження обмеження вивозу сміття з 1 червня не закінчиться нічим хорошим.

"За півроку та за рік цього не зробиш. Треба, щоб працювала сміттєсортувальна лінія. Мабуть, треба задіяти всі підприємства, які мають бажання переробляти сміття", – сказав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
20 листопада 2023