Поділитись:

В YouTube з'явилась заключна серія фільму про Реформацію

Понеділок, 07 травня 2018, 18:45

Уже від сьогодні користувачі соцмереж можуть переглянути заключну третю серію історичного документального фільму "Реформація. 500 років потому".

Нагадаємо: трисерійний фільм є результатом досліджень луцької кіно-команди на чолі з режисером Сергієм Шараєвським феномену Реформації в Європі та Україні. У фільмі глибоко та чесно аналізують події, які 500 років тому почали змінювати світ.

На відміну від першої та другої серій, ця частина повністю присвячена реформаційним процесам на теренах України. Це перший фільм про українську реформацію від 16 століття до сучасності. Він розповідає про те, як протестантизм укорінився в Україні та хто з відомих князів був його родоначальником на українських землях, зокрема на Волині.

Як зазначила керівник проекту Неллі Никончук, фільм дає відповіді на ряд важливих гострих питань: зокрема, чому в Україні не вкоренилася перша хвиля реформації та чому 500 років тому нашій державі не вдалося перейняти європейську практику розвитку економічної, соціальної та культурної сфер.

Переглянути третю серію можна за посиланням.

Надрукувати
мітки:
коментарів