Поділитись:

Лучанин в "Однокласниках" закликав росіян "звільнити" Україну від українців

Понеділок, 07 травня 2018, 17:41
Лучанин в

Лучанина судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 64-річного лучанина, якого обґрунтовано обвинувачують у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України.

Чоловік, перебуваючи за місцем проживання, використовуючи комп'ютерне обладнання та засоби стільникового (мобільного) зв'язку, зареєструвавши електронну сторінку (аккаунт) під мережевим псевдонімом в російській соціально-орієнтованій мережі "Одноклассники", розміщував публічні заклики щодо необхідності "звільнення" військами Російської Федерації території України від проукраїнські налаштованого населення.

Після викриття обвинувачений сприяв розкриттю вчиненого ним злочину, щиро розкаявся у скоєному, відтак між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку разом із обвинувальним актом передано на розгляд суду.

За умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024