Поділитись:

На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

Понеділок, 21 березня 2016, 16:14
На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

На шахті №10 "Нововолинська" працівника з десятирічним підземним стажем змусили піти з роботи.

Уже колишній працівник Дмитро Заходякін пройшов шлях від гірничого майстра до технолога, останнім часом був начальником зміни, – повідомляє інформаційний сайт БУГ.

Кажуть, що від появи нового директора шахтарі по-справжньому стали переживати за свої робоці місця. Керівник Кожушкін наказав Дмитру працювати в неділю. Хоча за законом у вихідний оплата має бути подвійною, Дмитру у цьому було відмовлено – запропонували 0,25 % доплати. (І це при тому, що на шахті є служби, які повинні працювати в неділю, а от без начальника зміни якраз таки можна обійтись). Голова "червоної" профспілки Новосад-Крисюк у пошуках пояснень спирався на колективний договір, якого ніхто не бачив. Дмитру Заходякіну це документ теж не показали.

"Я питав у начальства про молоко, яке нам раніше давали, потім перестали у зв'язку з фінансовим положенням. Машиністи на дільниці продовжували його отримувати, а ми в забої – ні", – говорить Дмитро Заходякін. Подібні питання, вочевидь, дуже дратують керівників.

На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

Керівництво почало шукати причин, щоб звільнити чоловіка з роботи. Зафіксували ранній виїзд, хоча він, як начальника зміни, мав право виїжджати трохи раніше і оглядати об'єкти поверхні. Потім з'явився наказ про покарання всіх начальників змін у зв'язку з тим, що в прохідницьких забоях не правильно установлені рами. Ні маркшейдер в цьому не був винний, ні начальник, ні гірничий майстер, а лише начальник зміни!

Згодом начальствовлаштувало дивні іспити з техніки безпеки. Уявіть ситуацію, збираються керівники, Заходякін заходить другим, за ним ще декілька людей сидить. Як тільки екзаменаційна комісія прийняла екзамен у Дмитра – всі розійшлись. Іспит завершився.

Потім до працівника почали підходити то Новосад-Крисюк, то головний інженер Ковтун. Заходякіна видавлювали з роботи два місяці. На зборах при усій дирекції привселюдно сказали "уволити цього наркомана". Проте Дмитро проходив медогляд двічі на рік і, за словами, не вживає навіть спиртного. Потім його профогляд почали вважати "підробленим" і вирішили, що його потрібно пройти знову. На всю процедуру виділили аж 4 дні.

18-го грудня 2015 року Заходякін їхав в третю зміну. До нього підійшов заступник директора з виробництва Сергій Генералов і сказав розраховуватися. Це було при свідках. "Якщо ти сам не дінешся, ми тебе дінемо", – ці слова остаточно вплинули на рішення Дмитра і він написав заяву на звільнення.

"Я пережив 90-ті на Донбасі і такого надивився… Працював біля 3-х років на шахті "Зоря", а також "Прогрес" – одна з найглибших копалень в Європі. У мене в трудовій книжці нема звільнень по статтях. Зате є нагороди, грамоти. Зараз стою на біржі, допомагаю родичу, який працює на кар'єрах, розбиратися з документами. Сама ситуація комічна, в наш час це не нормально. Судити їх? Я не суддя. Мстити цим ображеним низько і підло, а справедливість знайти, щоб люди знали, що є такі факти, потрібно", – каже Дмитро Заходякін.

На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

На шахті №10 “Нововолинська” безпідставно звільнили гірника

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
26 лютого 2024
12 лютого 2024