Поділитись:

Як волинянам рятуватися від спеки: поради лікаря

Субота, 05 травня 2018, 18:18
Як волинянам рятуватися від спеки: поради лікаря

Лікар-невролог Луцької міської клінічної лікарні Галина Романюк дала рекомендації щодо того, як правильно підтримувати водний баланс під час спеки.

Про це вона розповіла в програмі телеканалу "Аверс".

"Люди повинні пам′ятати, що в спекотну пору в результаті надмірного потовиділення відбувається втрата організмом води й електролітів. Через це згущується кров і підвищується ризик тромбоутворень. А кожне тромбоутворення несе за собою ризик тромбування судин чи головного мозку, чи судин серця, тобто розвиток інсультів. Отож, у спекотну пору повинен бути гарно збалансований водний об′єм. Кількість випитої рідини має бути не менш ніж півтора літра на добу", – пояснила лікар.

До того ж, зауважила вона, не кожна людина відчуває спрагу в період спеки. Тому за водним балансом треба стежити. Краще його розтягнути впродовж доби, адже прийом води повинен бути регулярним.

"У таку пору рекомендовано пити просту воду, напої повинні бути негазовані і малосолодкі. Дітям можна давати відвари сухофруктів, але вони мають бути малоконцентровані і несолодкі. Не варто в спекотну пору зловживати кавою, адже це тонізуючий напій. А в період, коли зменшується тонус судин, виникає загальна слабість, дратівливість, треба замінити каву на чай і воду", – порадила Галина Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЕТЕОРОЛОГИ РОЗПОВІЛИ, КОЛИ НА ВОЛИНІ ВІДСТУПИТЬ СПЕКА

Надрукувати
мітки:
коментарів