Поділитись:

У Ковелі можуть назвати вулицю на честь Бориса Клімчука

Субота, 05 травня 2018, 10:31

Ковельський міський голова Олег Кіндер подумає над тим, аби вшанувати пам′ять про колишнього голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Про це він сказав в інтерв'ю "Волинській правді".

На запитання журналіста про те, чи варто було б ушанувати в Ковелі (назвою вулиці, відкриттям меморіальної дошки) пам'ять про Бориса Клімчука, адже його політична біографія розпочалася саме звідти, Олег Кіндер сказав, що візьме це до уваги.

"Ви знаєте, якось досі я над цим не задумувався. Але почувши запитання, зрозумів: над цим варто подумати. Повірте мені, Бориса Петровича ще будуть довго-довго згадувати, скільки від доброго зробив і для Ковеля, й для Луцька, і для всієї Волині. Та й України. Не знаю, чи є хтось у нашій області, щоб зробив для неї більше. Між іншим, Борис Петрович не раз казав (і під час сесій обласної ради), що він – мій вчитель. І це правда! У буквальному розумінні: він, коли я навчався у восьмому та дев'ятому класах, викладав у мене географію. У нас були гарні відносини і тоді, й пізніше, коли Клімчук став головою облради, облдержадміністрації. Хоча вони вже в більшій мірі перейшли на політичний рівень", – розповів Кіндер.

"Чи мало місто позитив від того, що Борис Клімчук очолюював волинську владу? Я не сумніваюся: в значній мірі – так. Ніхто не знав про наші розмови один-на-один. Були вони і гострі, з ненормативною лексикою. Були й щирі, відверті. Борис Петрович, бувало, клав руку на плече і запитавши: "Ну чого ти такий гарячий?", радив: "Заспокойся"… Він для мене назавжди залишається Людиною з великої літери", – додав мер Ковеля.

Надрукувати
мітки:
коментарів