Поділитись:

У селах і невеликих містечках заборонять багатоповерхівки

Субота, 05 травня 2018, 09:35

У розробленому новому ДБН щодо планування та забудови територій впроваджують ранжування висоти житлової забудови населених пунктів залежно від їхньої класифікації та чисельності населення.

Про це у Facebook повідомив заступник голови Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"Приміром, у невеликих селах з населенням до 1000 осіб дозволяється лише садибна забудова, адже у будівництві великих багатоповерхівок там немає ні потреби, ні раціональності. У селах, де проживає більше 1000 жителів, окрім садибної забудови, можна проектувати багатоквартирні будинки до 4-х поверхів (до 12 м). Якщо ж це селище міського типу, то допускається розміщення садибної забудови та максимум 5-поверхових багатоквартирних будинків (до 15 м), у містах з населенням до 50-ти тисяч – садибної забудови та будинків не більше 9-поверхів (до 27 м) і так далі", – пояснив він.

Із його слів, максимально допустима висотність житлової забудови у містах з населенням понад 100 тисяч встановлюється документацією з просторового планування. При цьому параметри висоти визначаються без врахування шатрової покрівлі, якщо вона проектується, а у разі будівництва на складному рельєфі – із врахуванням цокольного поверху.

"Такі зміни сприятимуть гармонізації існуючого простору наших міст та сіл і зроблять їх більш комфортними для жителів. Також це дозволить планувати подальший розвиток населених пунктів, враховуючи можливості їх інфраструктури, що теж важливо", – зазначив Парцхаладзе.

Надрукувати
мітки:
коментарів