Поділитись:

"Втручання держави в церкву не бачу", - протоієрей Віктор Пушко (Відео)

П'ятниця, 04 травня 2018, 20:36
«Втручання держави в церкву не бачу», - протоієрей Віктор Пушко (Відео)

Представники волинського духовенства висловили свої думки стосовно заяв Президента України Петра Порошенка про отримання Українською православною церквою автокефалії.

Президент зробив заяву про рішення звернутися до Вселенського Патріарха і запустив процес отримання Українською православною церквою автокефалії. Про це йшлося 4 травня в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE".

Телеведучий Тарас Шкітер поцікавився у гостей студії - протоієрея Української Православної Церкви Олега Точинського та протоієрея Української Православної Церкви Київського Патріархату Віктора Пушка, як вони ставляться до цього.

Протоієрей Олег Точинський сказав, що влада не повинна втручатись в церковні питання і проблема таким чином не має вирішуватись.

ПАРТНЕР ПРОГРАМИ МАГАЗИН ЧОЛОВІЧОГО ОДЯГУ ARBER PORT-CITY

"Ми не проти об'єднання, але разом із тим ми прагнемо щоб це питання обговорювалось не тільки з представниками двох конфесій і щоб влада не втручалась у церковні питання", сказав Олег Точинський.

Він додав, що потрібно обговорити деталі церковних, сторичних тонкощів та інше перед прийняттям подібних рішень.

Втім, протоієрей Віктор Пушко навпаки вважає, що жодного втручання влади в церкву немає і не треба шукати якісь причини щоб "відтермінувати лікування".

"Наша церква та українське православ'я перебуває в такому стані не одне десятиліття. Можна знаходити багато причин, які можуть сприяти подоланню розколу або відтермінувати його… Тому президента наша церква розуміє і підтримує. Щодо втручання держави в церкву, то такого не бачу… Відповідно до законодавства держава захищає права та законі інтереси релігійних організацій", - відповів Віктор Пушко.

Надрукувати
мітки:
коментарів