Поділитись:

Комунальні заклади на Волині витрачають тепло даремно, – заступник Гунчика

Понеділок, 21 березня 2016, 13:52

На Волині здійснили моніторинг споживання енергоресурсів у комунальних закладах області. Як виявилося, що вони використовують тепло на марно.

Під час оперативної наради у Володимира Гунчика сьогодні, 21 березня, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук поінформував, що на виконання розпорядження очільника області розпочато пілотний проект щоденного моніторингу споживання енергоресурсів на трьох об'єктах комунальної власності, – повідомляє Волинська правда.

Зокрема, до експерименту долучили училище культури та мистецтв імені Стравінського, Іваничівську школу-інтернат та обласну дитячу лікарню.

Зі слів Кошарука, температурний режим під час моніторингу знаходився у задовільному стані, втім обласна дитяча лікарня й досі не вирішила проблему зняття показників із лічильників й у них фактично не ведеться робота із зниження енергоспоживання. До того ж, він додає, що у закладах зафіксована витрата тепла більша у 4-5 разів.

Кошарук наголосив на необхідності врегулювати подачу тепла, а розпорядникам коштів передбачити витрати на стовідсотковий облік споживання енергетичних ресурсів.

Насамкінець Гунчик підкреслив, що нині необхідно зробити висновки із даного моніторингу й вжити відповідних заходів, а також закцентувати увагу на встановленні лічильників у державних та комунальних закладах області.

Надрукувати
мітки:
коментарів