Поділитись:

Політолог розтлумачив рішення Верховного Суду про луцьких депутатів-відкликанців

Четвер, 03 травня 2018, 16:53
Політолог розтлумачив рішення Верховного Суду про луцьких депутатів-відкликанців

Луцька міська виборча комісія повинна буде винести нове рішення, однак чи буде воно кардинально протилежне, стверджувати напевне не можна.

Про це розповів в коментарі ІА "Конкурент" голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, політолог Михайло Наход.

Михайло Наход Михайло Наход

"Верховний Суд ухвалив рішення про скасування рішення Луцької міської виборчої комісії щодо припинення процедури відкликання депутатів Луцької міської ради за ініціативою виборців. Що це означає? Це означає, що комісія буде змушена виконати постанову Суду і винести інше рішення. Чи вона винесе кардинально протилежне рішення, зараз сказати на 100 % не можна. Але зрозуміло одне, що політичні протистояння знову переносяться в стіни Луцької міської виборчої комісії і вона змушена буде взяти до уваги рішення Верховного Суду", – зазначив він.

Михайло Наход зазначив, що виборча комісія давно перестала бути органом, який лише виконує виборче законодавство, а стала політичним органом.

"Тому політичні сили будуть надалі впливати на роботу комісії. Варто зауважити, що зараз знову почнеться інформаційна хвиля. Тих депутатів, яких намагаються відкликати, змусять знову нервувати, виправдовуватися тощо. Також це свідчить і про те, що фактично зміна влада на рівні області десь вплинула а процеси в Луцькій міській раді. Також можна провести певні паралелі, що можливі зміни і в роботі Луцької міської виборчої комісії і її позиціонуванні в цьому питанні.

Надрукувати
мітки:
коментарів