Поділитись:

Орендар озера в Озерці постав перед судом за кримінал

Вівторок, 01 травня 2018, 16:10
Орендар озера в Озерці постав перед судом за кримінал

Ківерцівський районний суд Волинської області виніс вирок пенсіонеру, інваліду другої групи, орендарю озера в селі Озерце Ківерцівського району у справі, розслідування якої тривало два роки.

Події відбувалися у квітні 2016 року близько 10:30 ранку. За версією постраждалого, який займається нумізматикою, він поїхав в Озерце на розвідку через ліс на велосипеді. Зробив 5 ямок, коли приїхав автомобіль "Нива", з якого вийшли двоє чоловіків, сказали, що "ти попав", "у тебе проблеми", "ми забираємо металошукач". Постраждалий стверджує, що отримав стусанів, а техніку у нього забрали. Чоловіки поїхали до кафе, а він слідував за ними на велосипеді, знову просив віддати йому металошукач, йому повторно відмовили. Намагався мирно влагодити конфлікт, та марно. Ціна ж техніки — 7 тисяч гривень.

Версія обвинуваченого була іншою: сказав, що орендує територію біля озера. Посадив там ялинки і на місці посадки помітив чоловіка, який то присідав, то вставав. Ось обвинувачуваному і здалося, що незванний гість вирішив поцупити його деревця. Каже, що коли під'їхав, то побачив, що викопано яму та пошкоджено ялинки, а на нього замахнулися лопатою. Тож той пішов до машини по гвинтівку і вистрілив угору. Пізніше в чоловіка в домі, а також у приміщеннях біля озера, знайшли 134 патронів, 1 гільзу, револьвер системи "Наган" зразка 1895 року, два корпуси наступальних осколкових ручних гранат РГД-5 промислового виготовлення, два підривні уніфіковані запали дистанційної дій типу УЗРГМ-2 промислового виготовлення, одну сигнальну ракету та патрони.

Каже, знайдені при обшуках речі знайшли біля озера і чекали, чи не знайдеться власник. Патрони, пояснював, загубив у хаті випадково друг. Подібну версію підтверджувала і низка свідків. Однак суд дійшов до висновку, що деякі свідки плуталися у показах. Наприклад, якою була машина, звідки обвинувачений діставав зброю. Тим паче, що свідки — працюють в обвинуваченого. Щодо того, як взялися патрони у домі — теж версії різні. Дружина казала, що діставала патрони з кишень перед пранням, друг, що вони розсипалися випадково. Критично суд оцінив інформацію, буцімто доступ до кафе біля озера, де знайшли зброю, вільний. Адже там матеріальні цінності.

Тож суд вважає доведеною вину обвинуваченого у відкритому викраденні чужого майна, поєднаного з насильством, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів. Остаточне покарання у виді позбавлення волі призначене на строк 4 роки.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Волинської області через Ківерцівський районний суд Волинської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення, тож, ймовірно, це не кінець історії

Надрукувати
мітки:
коментарів