Назвали дату голосування за нового прем'єра

Понеділок, 21 березня 2016, 11:06

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що 24 березня Верховна Рада збереться на позачергове засідання задля голосування за новий склад уряду.

Про це він заявив у прямому ефірі на телеканалі "Інтер", – повідомляє Слово і Діло.

Зі слів Луценка, його фракції підтримує технократичний склад Кабінету міністрів на чолі з чинним міністров фінансів Наталією Яресько.

"Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство і наші західні партнери - формат технократичного уряду на чолі з Яресько", – зазначив він.

Водночас, як стверджує лідер "БПП", "Самопоміч" не підтримує такий варіант. Луценко зауважує, що Яресько може сформувати позапартійний уряд, який прискорить проведення реформ в Україні.

На переконання нардепа, за новий склад Кабміну треба проголосувати якомога швидше, щоб припинити бездіяльність чинного.

"Можу висловити надію, що наступного тижня, приблизно у четвер (24 березня – ред.), ми зможемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму дій", – заявив Луценко.

Він заявив, що коаліція більше не розглядає можливості залишити Арсенія Яценюка прем'єр-міністром України.

Сама Наталя Яресько заявила, що не має прем'єрських амбіцій і не збирається залишати посаду міністра фінансів. "Я не маю прем'єрських амбіцій. Моя мета - допомагати українському народові, в даному випадку - на посаді міністра фінансів. А завтра буде, що буде", – сказала вона.