Поділитись:

Назвали дату голосування за нового прем'єра

Понеділок, 21 березня 2016, 11:06
Назвали дату голосування за нового прем'єра

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що 24 березня Верховна Рада збереться на позачергове засідання задля голосування за новий склад уряду.

Про це він заявив у прямому ефірі на телеканалі "Інтер", – повідомляє Слово і Діло.

Зі слів Луценка, його фракції підтримує технократичний склад Кабінету міністрів на чолі з чинним міністров фінансів Наталією Яресько.

"Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство і наші західні партнери - формат технократичного уряду на чолі з Яресько", – зазначив він.

Водночас, як стверджує лідер "БПП", "Самопоміч" не підтримує такий варіант. Луценко зауважує, що Яресько може сформувати позапартійний уряд, який прискорить проведення реформ в Україні.

На переконання нардепа, за новий склад Кабміну треба проголосувати якомога швидше, щоб припинити бездіяльність чинного.

"Можу висловити надію, що наступного тижня, приблизно у четвер (24 березня – ред.), ми зможемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму дій", – заявив Луценко.

Він заявив, що коаліція більше не розглядає можливості залишити Арсенія Яценюка прем'єр-міністром України.

Сама Наталя Яресько заявила, що не має прем'єрських амбіцій і не збирається залишати посаду міністра фінансів. "Я не маю прем'єрських амбіцій. Моя мета - допомагати українському народові, в даному випадку - на посаді міністра фінансів. А завтра буде, що буде", – сказала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів