Поділитись:

У Луцьку запрацювала школа екскурсоводів

Неділя, 29 квітня 2018, 13:43

Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з державним підприємством "Навчально-консультаційний центр по туризму" та за підтримки Всеукраїнської асоціації гідів та ГО "Молодіжна платформа" розпочали реалізацію проекту фахової підготовки екскурсоводів міста Луцька — Школа екскурсоводів.

Навчання у ній – платне, аби слухачі більш серйозно поставились до навчання, а організатори змогли залучити кращих фахівців у своїй галузі. Пише для газети "День" журналістка Наталія Малімон.

Як каже начальник управління Катерина Теліпська, програма курсу розроблена з дотриманням всіх стандартів навчання EN 15565 і частину занять проводитиме методист-викладач курсу методики проведення екскурсій - тренер WFTGA (Всесвітньої федерації асоціацій туристичних гідів). Заняття пройдуть на базі луцьких музеїв, у спілкуванні з відомими краєзнавцями.

Чи цікавий Луцьк туристам? Оксана Штанько, кандидат історичних наук, викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – один зі "штатних" екскурсоводів, знайомила з обласним центром Волині громадян різних країн і національностей, має кілька авторських екскурсій, зокрема про "Луцьк королівський", історію луцьких караїмів, "Весняні історії старого Луцька"... Під час проведення театралізованої екскурсій може виступати в образі луцької міщанки Оксені, такий собі гід із Середньовіччя (навіть одяг має відповідний), бо Луцьк має багато цікавих історій, і завдання екскурсовода – не просто привернути увагу до такої-то споруди, збудованої в такому-то році. Головне – передати дух епохи. Влітку, каже, туристів багато, замовляють (кияни, мешканці інших великих міст) екскурсовода на цілий день. Вранці приїхали у Луцьк, весь день знайомляться з ним, а ввечері від'їжджають.

Оксана також викладатиме у школі екскурсовода. Її випускники мають підготувати авторську екскурсію і отримають відповідні сертифікати. На жаль, нині територія історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" у депресивному, так би мовити, стані. Але середньовічний замок та інші історичні споруди таять багато цікавої історії. Тому якщо місто, область потурбуються про наведення порядку у старому Луцьку, туристів стане ще більше, як багато їх, наприклад, в Ужгороді, де краще цінують дане історією і сповна "витискають" з нього дивіденди.

Надрукувати
мітки:
коментарів