Поділитись:

"Ми розриваємо шаблони": Петро Пилипюк на "Школі свідомого громадянина"

Субота, 28 квітня 2018, 13:30

Гендиректор Modern-Expo Group Петро Пилипюк розповів молоді, як збудувати успішний бізнес в Україні так, щоб про тебе дізнався увесь світ.

З відкритою лекцією "Чому Україна - країна можливостей вже сьогодні": Петро Пилипюк виступив 27 квітня в рамках проекту "Школа свідомого громадянина" від Громадянського Руху "СВІДОМІ".

Модератор заходу Галина Падалко зауважила, що понад 300 заявок надійшло від охочих бути присутніми на лекції відомого бізнесмена.

Модератор заходу Галина ПадалкоМодератор заходу Галина Падалко

Про політику

Петро Пилипюк назвав себе людиною, яка більшу частину свого життя присвятила своїй мрії – зробити чудову компанію. Нині Modern-Expo Group – компанія № 1 в Східній і Центральній Європі для постачання комплексних рішень для ритейлу.

"Мрійте обережно- мрії збуваються", - каже спікер

"Я не беру участі в жодних політичних проектах, і в мене немає намірів балотуватись на вибори. Бо маю переконання: політикою повинні займатись професійні політики, а бізнесом – бізнесмени", – сказав Петро Пилипюк.

Бізнесмен пригадав, що свою кар'єру розпочав одразу ж після завершення інституту. Починалась ці історія з оренди маленького підвального приміщення, а нині компанія володіє чотирма заводами і має власні компанії, які працюють на різних ринках світу. Те, чим займається "Модерн-Експо", Пилипюк подекуди характеризує, як "специфічний бізнес", про який знають навіть не всі лучани.

В дитинстві Пилипюк мріяв бути головою колгоспуВ дитинстві Пилипюк мріяв бути головою колгоспу

"Одного разу я спитав таксиста, який підвозив мене до заводу, що там виготовляють, а він мені каже: "Тут виробляють якісь автобуси", – пригадав Петро Пилипюк.

Однак те, що робить підприємство, – важливо. Особливо для ритейлу, який не може існувати без стелажів та касових апаратів. Нині з виготовлення касових боксів луцьке підприємство – № 1 в Європі.

Втім, зі слів бізнесмена, з розвитком сучасних технологій набирає обертів онлайн торгівля, яка може витіснити магазини в класичному розумінні з ринку. Відтак в США прогнозують закриття 10 тисяч магазинів вже цього року. Волинське підприємство вже шукає рішення, аби люди продовжували все ж ходити в магазини за емоціями, спілкуватися, обмінюватися думками та інше.

"Сьогодні ми запросили до співпраці студентів, викладачів, які створюють дуже круті речі. Штучний інтелект може реально змінити ритейл. Ми думаємо про майбутнє і заглядаємо на десятиліття вперед", – додав Петро Пилипюк.

Про мету

Успіх своєї компанії та команди Петро Пилипюк пояснює й тим, що постійно перед собою вони ставлять мету, завищують планку, до якої намагаються дотягнутись. Коли це вдається – планка знову піднімається і відбувається рух далі. Головне – вірити в те, що ти робиш.

"Коли в 2000 році ми придбали частину недобудованого заводу "Іскра", нам треба було придбати обладнання. Оскільки фірма була невеличка, в нас не вистачало грошей, і ще й один партнер відмовився, який мав бути інвестором. Тоді я пішов в банк, щоб отримати кредит. Я настільки вірив в ідею, щоб банк повірив мені", – пригадав бізнесмен.,

Бажаючих послухати Пилипюка було чималоБажаючих послухати Пилипюка було чимало

Важливим компонентом успішної компанії, звісно ж, є люди, які там працюють.

"Ми розриваємо шаблони. Потенціал наших людей дуже високий. Але біда в тім, що в цей потеніціал ніхто не вірить і не вкладає, а ми вірим і вкладаємо", – зазначив спікер і додав, що на заводі існує своєрідна академія "Модерн-експо", де вони "вирощують" професійних кадрів.

Про корпоративну культуру

Отож, компонентами успішної компанії є: ідея, команда і корпоративна культура. До речі, велике значення має й корпоративна культура, до якої дехто скептично ставиться, а дарма – вважає Пилипюк.

В основі корпоратвної культури лежать цінності: чесність, оптимізм, взаємоповага, відповідальність, професіоналізм, якість в усьому.

"Якщо людина чесна – вона наша. Якщо ні – ми вже на вході не приймаємо. Якщо людина нечесна, але ми її помилково взяли до себе, то вона не приживеться все одно в нашій системі", – розповів Петро Пилипюк.

В корпоративній культурі важливо визначити свої цінності, за якими житиме й працюватиме команда. В "Модерн-Експо" визначили, що варто розвивати інновації.

"В 2013 році, коли наш завод був доволі відомий в Європі, до нас випадково потрапив консультант, який консультував "Ауді", і в нього був намір по впровадженню цієї системи. Ми оглянули завод, а тоді він сказав, що в нас на виробництві багато машин з числовим програмовим управлінням, за роботою яких стежать відповідні працівники. І він спитав мене: "Де ви бачили, щоби ваша дружина, яка пере в пральній машинці, стояла і дивилась, як та машинка пере одяг?". Це мене так зацікавило. Я взяв книжку "Дао Toyota", яку за ніч прочитав. Я подзвонив своїм директорам і сказав, щоб вони прочитали цю книжку, бо через тиждень будуть здавати по ній тести. Ми почали впроваджувати концепцію "лін-продакшн", і за півроку отримали колосальний ефект: на 30 % зросла ефективність людей і зменшилась виробнича площа, яку ми почали здавати в оренду, і ще й заробили на цьому", – сказав Петро Пилипюк.

Фото на пам'ятьФото на пам'ять

Про українців

Змінюватися раніше, аніж вас змусять це зробити, порадив спікер слухачам лекції. Адже не варто сидіти і чекати на щось, а потрібно змінюватись так само, як змінюється сучасний світ.

"Я повірив в цю країну і переконуюсь, що українці – талановита та працьовита нація. Ми працюємо з європейцями і бачимо, що в нас більше переваг. Адже в них все вже так сито, а ми голодні, і ми хочемо більше", – додав на останок спікер.

Співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер подякував Петру Пилипюку за лекцію.

Тарас Шкітер подякував спікеру за виступТарас Шкітер подякував спікеру за виступ

За найцікавіші питання - книгиЗа найцікавіші питання - книги

"Ми розуміємо, скільки б коштував бізнес-тренінг від Петра Пилипюка. А ви погодились прийти і поділитись своїми знаннями безплатно. Дякуємо вам!" – сказав Тарас Шкітер.

Окрім цікавої лекції, спікер підготував присутнім не менш цікаві подарунки. Він подарував книги тим трьом слухачам його лекції, які поставили найцікавіші запитання.

Надрукувати
мітки:
коментарів