На Волині пасажири захищали водія рейсового автобуса, який порушив правила (фото)

Субота, 28 квітня 2018, 10:02

На Волині на водія автобуса, який грубо порушив правила дорожнього руху, винесли постанову, всупереч претензіям пасажирів.

Про це повідомляється на сторінці патрульних у мережі Facebook.

Сьогодні вранці, 28 квітня, на посту в Цумані патрульні зупинили автобус Neoplan, водій якого, виїжджаючи з АЗС, порушив вимогу знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу з одностороннім рухом", здійснив розворот та перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки 1.1, до того ж не користувався засобами пасивної безпеки. Згідно зі ст. 36 КУпАП, ці порушення об'єднали в одну постанову, яка передбачає штраф 255 гривень.

Поки оформляли постанову, а це зайняло не більше 10 хвилин, майже всі пасажири автобуса виходили й озвучували свої претензії патрульним, відволікаючи їх від роботи. Вони обіцяли "масу негативних відгуків та коментарів в інтернеті" про поведінку полісменів, які, мовляв, вчинили неправильно, зупинивши автобус.

"Нас затримують, водія зупинили неправомірно, ми 10 годин стояли на кордоні, і взагалі тут "діти та вагітні", – обурювались громадяни.

Люди ігнорували докази патрульних про те, що водій грубо порушив три правила дорожнього руху і наразив десятки людей на смертельну небезпеку.

"Ми пояснили, що це робиться задля їхньої безпеки. Ігнорувати такі порушення, які водій вчинив на очах патрульних, - ми не можемо. Якби ж щось трапилось – винна була б поліція, тому наша задача попередити порушення і притягнути винних, якщо воно вчинене", – розповів інспектор патрульної поліції Волині Ігор.