Поділитись:

Система блокчейну перевірятиме запрошення іноземних студентів на навчання в Україні

П'ятниця, 27 квітня 2018, 10:20

Уже в травні цього року планується запуск онлайн-платформи StudyPass, яка працюватиме за технологією блокчейну. Вона дозволить перевіряти достовірність запрошення на навчання іноземних студентів, а також міститиме корисну інформацію про освіту в Україні.

Про це розповів заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, – повідомляє "Урядовий портал".

"Піонером використання платформи StudyPass став сайт Study in Ukraine Українського державного центру міжнародної освіти, а партнерами – e-Ukraine, Intela Solutions. Саме вони реєструватимуть запрошення на навчання іноземним студентам, які можна перевіряти за допомогою Blockchain. Використовуючи інструменти платформи підробити запрошення неможливо. Водночас його легко можна відшукати за QR-кодом. Додатково на платформі буде розміщена корисна довідкова інформація для іноземних студентів, які планують навчання в Україні", – зазначив Роман Греба.

Завдяки технології блокчейну зареєстровані запрошення будуть захищені від змін спеціальними засобами. Також система показує найменші зміни файлу і допомагає їх швидко виявити. Усе це допоможе убезпечити іноземних студентів від підробних запрошень на навчання та відкриє доступ до цієї інформації у будь-який час.

Ще одна перевага – студент вже не залежатиме від паперового примірника запрошення, який можна пошкодити чи загубити. Користувачі StudyPass можуть зазначити реєстраційний номер запрошення, вказаний на документі, дату народження і пересвідчитися у достовірності інформації. Далі система автоматично переведе користувача у особистий кабінет, де зберігатиметься інша корисна інформація. Згодом для переходу в кабінет можна використовувати QR-код, надрукований на запрошенні.

Ознайомитися з тестовою версією платформи можна за посиланням https://bit.ly/2r0uHJV

Надрукувати
мітки:
коментарів