Поділитись:

У поліції Волині нагадали, що комунізм та Георгіївські стрічки поза законом

Четвер, 26 квітня 2018, 12:50

Згідно з законодавством в Україні заборонені виготовлення та пропаганда Георгіївських або ж Гвардійських стрічок, наголосили напередодні днів пам'яті жертв Другої світової війни у поліції області.

За це передбачена відповідальність, передбачена статтею 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, розмір штрафу сягає від 850 до 5100 гривень

"У разі виявляння таких фактів, поліція буде їх документувати і направляти матеріали до суду. Окрім цього згідно зі статтею 436-1 Кримінального кодексу передбачена відповідальність за виготовлення та поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та нацистського тоталітарного режиму. Такі діяння караються обмеженням волі на термін до 5 років, або позбавленням волі на цей строк. Якщо дії вчиняються організованою групою, або представником влади, або ж використанням засобів масової інформації, то такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років", - наголосив начальник управління превентивної діяльності головного управління Нацполіції в області Володимир Солоненко.

Надрукувати
мітки:
коментарів