Поділитись:

Нардеп із Волині розритикував реформування профтехосвіти

П'ятниця, 18 березня 2016, 18:11
Нардеп із Волині розритикував реформування профтехосвіти

Народний депутат України Ігор Гузь критикує безвідповідальне реформування професійно-технічної освіти.

Під час роботи пленарного засідання сьогодні, 18 березня, політик звернувся до Міністра освіти та науки України Сергія Квіта з проханням поінформувати громаду про те, як далі буде "жити" профтехосвіта, – поінформували у прес-службі Ігоря Гузя.

"У моєму окрузі освітяни не отримують зароблених коштів. Не дивлячись на це, педагоги не припиняють працювати. Що робити десяткам тисяч працівників професійно-технічної освіти? Президент уже більше місяця не підписує і не ветує Закон щодо фінансування закладів профтехосвіти. Це – колапс!", – акцентував нардеп.

Політик водночас додав, що усі разом маємо зробити все можливе, аби освітяни більше не виходили на акції-протестів, аби привернути увагу до своєї проблеми, а спокійно навчали наших дітей. Ігор Гузь також зауважив, що Волинська облрада виправила ситуацію і за січень-лютий виділила 6,9 млн грн на погашення боргу працівникам профтехучилищ.

За словами заступника Міністра освіти та науки Геннадія Зубка, бюджетному Комітеті Верховної Ради України необхідно було отримати погодження на перерахування коштів у розмірі 500 млн грн. І як поінформував там же на засіданні заступник міністра фінансів Роман Качур, "учора, о 22:30 год. таке погодження отримано у Міністерстві фінансів від бюджетного комітету. Відсьогодні фінансування буде здійснюватися".

Народний депутат України закликає керівництво профільного міністерства при реформуванні тієї чи іншої галузі доносити до людей інформацію про їх роботу. А Президент України Петро Порошенко має якнайшвидше внести ясність у майбутнє профтехосвіти і таким чином, вирішити цю проблему.

Надрукувати
мітки:
коментарів