Поділитись:

Розорали сіножать: на Волині в сільгосптовариства забрали 64 гектари землі

Четвер, 19 квітня 2018, 18:15

На Волині державі повернули земельну ділянку вартістю 35 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Ковельська РДА розірвала договір оренди землі із сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю "Зоря" та повернула земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану за межами населених пунктів на території Велицької сільської ради Ковельського району площею понад 64 га ринковою вартістю близько 35 млн гривень.

Орендар порушував умови договору оренди земельної ділянки, яким визначено умови її використання та збереження, у тому числі використання за цільовим призначенням та відповідно до вимог чинного законодавства.

Однак у ході перевірки дотримання вимог земельного законодавства на орендованій земельній ділянці встановлено, що її частину площею 34 га, надану за договором оренди як сіножать, господарство розорало й використовує та обробляє, як ріллю, а також засіяло зерновими культурами жита.

При цьому товариство не сплачувало орендної плати відповідно до фактичного використання, відтак орендодавець не отримував належної плати за використання земельної ділянки як ріллі.

Суд розірвав договір оренди землі. Ділянку повернули розпоряднику – Ковельській РДА – для визначення ефективного її використання новим орендарем і наповнення місцевого бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів