Поділитись:

Сміттєві покидьки

Четвер, 19 квітня 2018, 07:40
Сміттєві покидьки

Котик до останнього подиху не буде гадити там, де живе. Хіба він буде присмерті і фізично не зможе сходити в туалет подалі.

Людина може гадити там, де їсть, спить, дихає, гуляють її діти.

Днями чистили одну місцину на Гнідавській для тренувань. Менше, аніж за годину, було з десяток мішків зі сміттям. Стаканчики, пляшки, пачки від соусів, обгортки, пакети... Фі. Під час кожного такого громадського прибирання дивуюся, де ті люди виросли. Хочеться взяти і весь той непотріб викинути їм у постіль. Чесно.

Та навіщо далеко ходити... На клумбах біля мого під'їзду кожної весни сотні недопалків. Ну як можна кинути сміття собі під носом? Мало того, що засмічують повітря, то ще й клумби. Ніколи не зрозумію.

І з іншої сторони усвідомлюю, що така волонтерська, громадська робота, на кшталт, толок, нагадує Сизифову працю. Бо сміття буде і буде, і буде, доки не настане реальне покарання. Треба змінювати систему протягом цілого року, а не лише одного весняного дня.

Де ті громадські роботи, які може назначити суд за правопорушення?

Де реальні штрафи?

Ну всі ж живемо в смітті і кожен по одинці хоче, аби було комфортно. А для цього треба міняти підходи, а не чекати покоління нових, не розчарованих волонтерів. Які, безумовно, з'являться. Як і розчарування, якщо не змінювати тотально підхід до проблеми.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024