Молотком і зубилом: хто і як обслуговуватиме швейцарські тролейбуси для Луцька

Субота, 14 квітня 2018, 14:00

Луцька міська рада хоче придбати десять користованих тролейбусів із Швейцарії. Працівники луцького підприємства "Богдан Моторс" виступають проти такого рішення. Вони навіть організовували біля стін Луцькради акцію протесту.

Про те, хто і як ремонтуватиме швейцарські тролейбуси для Луцька і якими мають бути подальші дії, говорили у ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" 13 квітня.

"Будуть обслуговувати молотком і зубилом. Це абсолютно без жартів. Тролейбуси, хоча вони і були у використанні, обладнанні бортовими комп'ютерами, кондиціонерами, іншим обладнанням, з якими наші працівники будуть поводитися так, як вміють. З цієї точки зору нам більше підходять наші вітчизняні тролейбуси", – зазначив екс-мер Луцька Богдан Шиба.

rightБогдан Шиба

Він раніше наголошував, що придбання тих тролейбусів, які були у використанні, – це має бути тимчасовим заходом.

"Паралельно має йти робота для того, щоб вишукати кошти із різних джерел і придбати нову техніку, зокрема йдеться про завод "Богдан". Адже він в нашому місті, і ті тролейбуси чи автобуси, про які кажуть, що вони не є якісні, виробляють наші люди, наші сусди. Вони ходять туди на роботу, отримують заробітну плату, платять податки, зокрема й міський бюджет. Це замкнутий цикл. Якщо не буде цієї економіки і не буде виробництва, то місто перетвориться в невеличкий населений пункт, який буде їздити на вживаному транспорті, вживати китайські продукти. Без підтримки власного виробника загубимо економіку", – наголосив Шиба.