Волинські патрульні розповіли, чи зупиняють порушників-священиків

Четвер, 12 квітня 2018, 16:00

У Луцьку в рамках проекту "ПОЛіС" студенти факультету педагогічної освіти і соціальної роботи на молодіжному форумі поспілкувалися із патрульними поліцейськими.

12 квітня у стінах бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки відбувся молодіжний форум "Взаємодія робить нас сильними" організатором якого був "Молодіжний центр Волині".

Окрім інформації про створення та місію патрульної поліції, копи мали змогу відповісти на запитання, які найбільше цікавили молодь.

Так, у волинських поліцейських запитали, чи зупиняли вони священнослужителів, які порушували ПДР.

Як виявилося, патрульні таки навіть притягали їх до відповідальності.

"А я матушку зупиняв, серйозно. В неї посвідчення водія вилучив", – зауважив патрульний Роман.

Своєю чергою заступник начальника Управління ПП у Волинській області Дмитро Хмарук жартома розповів, що одразу після оформлення адмінматеріалів поцікавився чи священик може одразу відпустити цей гріх. Та додав, що у священнослужителя – своя служба, у патрульного – своя.

"Так, такі випадки були. Священики, різні судді і прокурори – це такі ж люди. Державна автоінспекція, яка несла службу, була залежна від цього, а ми незалежна правоохоронна структура, яка підпорядковується напряму Департаменту патрульної поліції. Ми не в складі Головного управління НП, на рівні області ми не підпорядковуємося нікому з високих чинів, тому ми можемо собі дозволити і реально бути незалежними", – підсумував Дмитро Хмарук.