Поділитись:

Новий голова Волинської ОДА – у десятці найбагатших губернаторів

Середа, 11 квітня 2018, 14:55

"Главком" склав рейтинг найбагатших губернаторів України на основі їхніх декларацій.

У ТОП-10 потрапив і новий голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Він у рейтингу – на 7-му місці.

Найбагатшим виявився голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, який задекларував 642 млн грн.

Друге місце рейтингу заможних посів голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. За кілька останніх років губернатор помітно збагатів. Якщо у 2016 році очільник області мав 22 млн грошових активів, то тепер – 43,4 млн.

Очільник Одеської області Маским Степанов, який лише рік працює на посаді керівника ОДА, одразу посів третє місце у рейтингу найзаможніших. Колишній керівник ДП "Поліграфкомбінат "Україна" має грошових активів на 36,9 млн грн. Серед них 2,5 млн – готівка, 34,4 млн – накопичення у банках.

Керівник Полтавщини Валерій Головко посідає у рейтингу четверте місце. Нині Головко має накопичення у розмірі 25,2 млн грн, хоча в минулому році мав 24,9 млн грошових активів.

П'ятірку українських губернаторів-багатіїв замикає голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, який багато років поспіль посідав керівні посади у медіа-холдингу попереднього голови адміністрації президента Порошенка Бориса Ложкіна. Нині Резніченко має грошових активів у еквіваленті 21,2 млн грн, з яких 20,3 млн зберігає готівкою, а ще 0,9 млн – на банківських рахунках. Окрім гривні, чиновник також полюбляє долари та євро. За рік, якщо вірити його деклараціям, статки Резніченка зменшились на 2 млн грн.

Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук – на 6-му місці.

За ним – Олександр Савченко – новачок у лавах керівників українських областей. Очільник Волинської ОДА ще нещодавно був першим заступником голови Київщини Олександра Горгана, а до того працював у Міністерстві внутрішніх справ та "Нафтогазі". Савченко офіційно не володіє ні корпоративними права, ні приватними фірмами.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЩО ЗАДЕКЛАРУВАВ ПРЕТЕНДЕНТ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОДА ОЛЕКСАНДР САВЧЕНКО?

Попри роботу у державних структурах, згідно з декларацією, чиновник накопичив 16 млн грн.

Торік колишній заступник Горгана заробив 1,3 млн грн. Доходи чиновника принесли продаж рухомого майна, проценти від банківських вкладів, заробітна плата та пенсія.

Савченко та його сім'я також володіють 3,4 га землі, 1033 кв. м нерухомості та трьома автівками Toyota Land Cruiser 200, Mersedes-Benz GL 350, Akura Mdx.

8-ме місце – у голови Київської ОДА Олександра Горгана. 9-те – у голови Сумської ОДА Миколи Клочка. На 10-му місці – голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль.

Надрукувати
мітки:
коментарів