Поділитись:

Церква пропонує перенести святкування Дня міста Луцька

Середа, 11 квітня 2018, 10:48

У Луцьку пропонують перенести святкування Дня міста з 24 серпня на 22 травня.

З відповідним зверненням до секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Документ від 03 квітня 2018 року у Facebook опублікував Павло Данильчук.

Зокрема, у зверненні служителі церкви пропонують перенести святкування на 22 травня або найближчі вихідні до цієї дати. Обґрунтовують свою пропозицію тим, що покровителем Луцька є Святий Миколай, і саме 22 травня віряни вшановують його.

Нагадаємо: за легендою з "Галицько-Волинського літопису", під час нападу Золотої Орди у 1259 році Святий Миколай захистив поселення від біди: "Бъ̃ же чю(до) сътвори, и ст̃ыѝ Іоа(н), и ст̃ыѝ Никола: вЂтру (ж) тако бывшю, яко о пороко(м) връгши(м), вЂтръ же обращаше каме(н) на ня. Пакы же мечющи(м) на ня крЂпко, изломися, Бж̃іею силою, пра(к) и(х). И не успЂв(ь)ше ничто (ж) вратиша(с) въ страны 7 своя, рек(ь)ше в поле". Святий Миколай так обернув силу вітру, що каміння, яке летіло з боку татар, повернулось до них самих. Відтоді Миколай вважається покровителем древнього міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів