Поділитись:

Список шкіл Волині, які можуть закрити

Четвер, 17 березня 2016, 16:30

Із 1-го вересня малокомплектні школи не будуть фінансуватися державою.

У районах і територіальних громадах повинні вирішити питання ліквідації чи повного приватного фінансування таких шкільних закладів. Проте, якщо школи I-II та I-III ступенів реорганізувати на заклади із I ступенем (до 4 класу), то початкові школи держава фінансуватиме і надалі – з освітньої субвенції. Закриття очікує і низку шкіл Волині, – інформує БУГ.

Уже відбулися бесіди з головами районних державних адміністрацій, райрад та керівниками органів управління освітою, розроблено маршрути перевезення дітей до шкіл, проаналізовано можливість місцевих бюджетів щодо співфінансування на умовах 50 % – за рахунок залишків освітньої субвенції, 50 % – за рахунок коштів місцевих бюджетів для придбання шкільних автобусів. У обласному управлінні освіти складено приблизний план оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, де враховано можливості місцевої влади щодо забезпечення довезення, працевлаштування працівників непенсійного віку.

Подаємо список населених пунктів регіону Прибужжя, де школи підлягають реорганізації до 1-го вересня 2016 року:

Володимир-Волинський район: Свійчів, Нехвороща, Яковичі;

Любомльський район: Мосир, Глинянка, Черемошна Воля;

Іваничівський район: Орищі, Млинище, Верхнів, Стара Лішня;

Зимненська об'єднана територіальна громада: Черчичі, Руснів;

Устилузька об'єднана територіальна громада: Амбуків, Хотячів.

Відповідно до Закону України "Про освіту" та "Про загальну середню освіту" реорганізація та ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів