Поділитись:

На Волині хабарниця відбулася штрафом

П'ятниця, 06 квітня 2018, 15:15
На Волині хабарниця відбулася штрафом

Луцький міськрайонний суд Волинської області 26 березня визнав винною Рачинського сільського голову Горохівського району Волинської області у пропозиції дати хабар опероуповноваженому поліції.

Суд встановив, що обвинувачувала 18 січня 2018 року близько 12:00 в приміщенні Управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НПУ в Луцьку, перебуваючи на посаді Рачинського сільського голови Горохівського району Волинської області, пропонувала та надала неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за вирішення питання про уникнення юридичної відповідальності.

На Волині хабарниця відбулася штрафом

Щодо підсудною до поліції надійшла заява. Заявник звинувачував голову сільради у незаконному збору коштів із жителів даної сільської ради за використання води.

Під час виїзду старшого оперуповноваженого в село для з'ясування обставин сільська голова запропонувала йому 5 тисяч гривень.

А пізніше, вже в Луцьку, запропонувала тисячу. При цьому попросила слідчого вийти для процедури на коридор.

Допитана в судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнала повністю. У вчиненому розкаялася, просила суворо не карати.

Суд визнав сільську голову винною та призначив штраф – 8 500 гривень.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд Волинської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Головою Рачинської сільської ради є Денисюк Інна Павлівна, 1973 року народження.

Надрукувати
мітки:
коментарів