Поділитись:

На Волині оголосили результати атестації поліції

Четвер, 17 березня 2016, 11:26

Майже 78 відсотків (1 256 осіб), які проходили атестування, відповідають займаним посадам, а понад 3 відсотки ( 50 осіб) поліцейських заслуговують на підвищення по службі.

Всього атестацію пройшли 1 600 правоохоронців.Про це повідомляє прес-служба Волинської поліції.

Як повідомив виконуючий обов'язки начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в області Павло Мартинюк 12 відсотків (201 особа) співробітників одержали негативний висновок атестаційних комісій і підлягають звільненню з поліції через службову невідповідність. Окрім того, підлягають переведенню на нижчу посаду ще майже 7 відсотків волинських поліцейських - 109 працівників.

"За результатами атестування керівного складу підрозділів поліції області понад 23 відсотки співробітників не відповідають займаним посадам і підлягають звільненню з поліції. Зокрема, двоє заступників начальника Головного управління НП у Волинській області та два начальники структурних підрозділів ГУНП. Не відповідають займаним посадам і будуть звільненні також 11 начальників відділів і відділень поліції та їх заступників", – зазначив посадовець.

Разом з тим він зауважив, що 55 відсотків керівників відділів і відділень поліції та їх заступників успішно пройшли атестування й відповідають займаним посадам.

Павло Мартинюк нагадав, що атестацію волинських поліцейських проводили з 22 січня цього року відповідно до статті 57 Закону України "Про Національну поліцію" і згідно з вимогами інструкції, затвердженої наказом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та погодженої Головою Національної поліції Хатією Деканоідзе. Оцінку ділових, професійних, особистих якостей поліцейських, їх освітнього та кваліфікаційного рівнів здійснювали 6 атестаційних комісій до складу яких входили працівники департаментів центрального апарату Національної поліції України, а також представники громадськості, засобів масової інформації та правозахисних організацій. Їх склад був погоджений Головою Національної поліції України. Окрім того працювала апеляційна атестаційна комісія західного регіону, яка розглядала скарги співробітників Головного управління Національної поліції на висновки, прийнятті щодо них атестаційними комісіями. Право на апеляцію мали тільки ті співробітники, які набрали під час фахового тестування не менше 60 балів.
З 232 поданих скарг апеляційна комісія відхилила 161 і залишила в силі попередні висновки атестаційних комісій, а в 71 випадку змінила їх рішення і задовольнила скарги співробітників.

Надрукувати
мітки:
коментарів